Loods kopen

Loods kopen?

Een loods kopen moet soms op korte termijn gebeuren. U wilt natuurlijk geen zaken over het hoofd zien. Daarom informeren wij u over het kopen van een nieuwe loods.

Loods kopen: doel bepalen

Neem voor u overgaat tot het kopen van een loods eerst even serieus de tijd om te bepalen voor welk doel u de loods wilt aanschaffen. U kunt het nu misschien als snelle oplossing zien, maar een loods kan met de juiste aanpassingen ook op de lange termijn gebruikt worden als extra bedrijfsruimte. Zo heeft een Variantloods bijvoorbeeld de mogelijkheid om volledig geïsoleerd opgeleverd te worden. Een geïsoleerde loods kan dienen als permanente werkplek.

Loods met of zonder isolatie?

Als u het doel van uw loods duidelijk voor ogen heeft, kunt u gaan nadenken over de inrichting. Wilt u bijvoorbeeld een geïsoleerde loods kopen of niet? In sommige gevallen van opslag is het namelijk ook van belang de loods te isoleren. In een geïsoleerde loods wordt condensvorming voorkomen en blijft uw opslag dus vochtvrij. Wanneer u de loods gaat gebruiken als werkplek is het uiteraard extra van belang om de loods te isoleren . Zo kunt u namelijk het klimaat binnen de loods eenvoudig beheersen.

Bedrijfshalverlichting en andere elektra

Wat het doel voor uw loods ook is, u heeft hoogstwaarschijnlijk in ieder geval verlichting nodig. Ook hier moeten keuzes gemaakt worden. Wilt u bijvoorbeeld LED-verlichting, buitenverlichting of wilt u dat de lampen automatisch aan gaan wanneer u binnenstapt? Allemaal vragen die u kunt verwachten wanneer wij de offerte voor u maken. Wij raden u aan om over dergelijke details na te denken voor u een loods koopt.

Elektra nodig in uw loods? Een Variantloods wordt geleverd met een complete elektrische installatie, bestaande uit een groepenkast, verlichting, wandcontactdozen (220V) en krachtstroomaansluitingen (380V).

Nieuw of tweedehands?

U gaat een loods kopen en weet precies hoe deze eruit moet gaan zien. Gaat u dan voor nieuw of toch tweedehands? Dit is misschien mede afhankelijk van uw budget. Vaak is er een gebruikte loods te koop die helemaal past bij uw ideaalplaatje, of daar in ieder geval op aan te passen is.

Wel of geen bouwvergunning nodig?

Of er een vergunning nodig is voor de bouw van een loods, is per geval anders. Weet u niet zeker of u een bouwvergunning nodig heeft? Als u een loods koopt bij Variant loodsenbouw regelen wij alles wat u nodig heeft voor de bouw van een nieuwe loods.