betonvloer

Vloeren

Als u op zoek bent naar een overdekte ruimte als werkplaats of opslagruimte dan bent u bij Variant Loodsenbouw aan het juiste adres. Wilt u een van onze Variantloodsen of Romneyloodsen afnemen? Dan heeft u daar natuurlijk ook de ruimte en het benodigde grond-oppervlakte voor nodig.

 

Heeft u een perceel gekocht of gehuurd maar de bodem hiervan is nog niet geschikt om daar een Variant- of Romneyloods op te plaatsen? Variant Loodsenbouw kan u ook van de juiste vloer voorzien.

Vloeren van betonplaten

Het meest geschikte hiervoor is de betonplaten vloer. Dit zijn zogenoemde industrie betonplaten met veelal een afmeting van 200cm breed x 200cm lang en zijn 14-16cm dik. De platen, die hier meestal voor worden gebruikt, hebben rondom een stalen hoekrand en zijn voorzien van een stalen net. Hierdoor zijn de platen bestand tegen het vrachtverkeer. Is de ondergrond redelijk vlak, dan is het aanbrengen van alleen een zandbed al voldoende, om daar de betonplaten op uit te leggen. In één dag kunnen we dan ± 400m2 vloer uitleggen. Dit wordt uitgevoerd door een bedrijf die daarin gespecialiseerd is, en waarmee Variant Loodsenbouw al jaren samenwerkt. Mocht de bodem niet bouwrijp en/of vlak zijn dan het is bouwrijp maken, door middel van uitgraven, uiteraard ook mogelijk.

Voordeel betonplaten vloer

Een groot voordeel van een betonplaten vloer is, dat dit vrijwel altijd voldoet aan de normen, voor het maken van een constructie berekening voor de loods. Deze berekening moet tegenwoordig (bijna) altijd worden ingediend bij de gemeente.

Verkoop en Verhuur

Betonplaten zijn bij ons mogelijk te huren of te kopen. Voor onze grotere loodsen is een betonplaten vloer niet voldoende, dat moet er een ander soort vloer worden gemaakt. Bijvoorbeeld een gestorte betonvloer.

 

Gestorte betonvloer

Voor de grotere loodsen, breder dan 15 m of bij een spantafstand van 5 m, is een vloer van betonplaten niet voldoende. In dat geval kunnen wij ervoor zorgen dat er een betonnen ringbalk of complete betonvloer, afhankelijk van de grondsoort, met of zonder heipalen, wordt gestort. Ook deze werkzaamheden kunnen wij voor u verzorgen. Hierdoor heeft u daar vrijwel geen omkijken naar. De berekening van deze vloer(en) kan onze constructeur dan gelijktijdig met de te plaatsen hal voor u berekenen.

In de betonvloer/of ringbalk kunnen ook ankers voor de constructie worden gestort. Hierdoor kan een paar dagen later worden begonnen met de realisatie van wellicht uw toekomstig onderkomen.

Verdiepingsvloeren

In een loods kunt u ook meer opslagruimte creëren door er een verdiepingsvloer in te laten plaatsen. De afmeting is uiteraard aan te passen aan uw wensen. Het bijplaatsen van een trap,  randbescherming en dergelijken behoren ook tot de mogelijkheden. Dit soort verdiepingsvloeren zijn in al onze Romneyloodsen en Variantloodsen te monteren.