Vloeren

Als u op zoek bent naar een overdekte ruimte welke u wilt gaan gebruiken als bijvoorbeeld werkplaats, magazijn, opslagruimte of u wilt de loods of hal voor andere doeleinden gebruiken, dan bent u bij Variant Loodsenbouw bv. aan het juiste adres. Als u zo’n type loods bij ons zou willen afnemen, heeft u daar natuurlijk ook de ruimte en het benodigde grond oppervlak voor nodig. Heeft u een perceel of kunt u dat huren maar is de bodem hiervan nog niet geschikt om daar een Variant – Romney – of Zadeldakloods op te plaatsen? Dan kunnen wij u daar natuurlijk ook van voorzien.

 

Vloeren van betonplaten

Het meest geschikte hiervoor is de betonplaten vloer, dit zijn zogenoemde industrie betonplaten met veelal een afmeting van 200cm breed x 200cm lang, en 14-16 cm dik. Meestal worden hiervoor platen gebruikt welke rondom een stalen hoekrand hebben en voorzien zijn van een stalen net waardoor de platen bestand zijn tegen het vrachtverkeer. Als de ondergrond redelijk vlak is dan is het aanbrengen van alleen een zandbed al voldoende om daar de betonplaten op uit te leggen. In één dag kunnen we dan ± 400 m2 vloer uitleggen. Dit wordt uitgevoerd door een bedrijf welke hiervan hun specialisatie hebben gemaakt, en waarmee wij als Variant Loodsenbouw bv. al jaren tot een ieders tevredenheid samenwerken. Mocht de bodem niet bouwrijp en of vlak zijn dan is het bouwrijp maken door middel van afgraven uiteraard ook mogelijk.

 

Voordeel betonplaten vloer

Een groot voordeel  van een vloer van betonplaten is dat dit dan vrijwel altijd voldoet aan de normen voor het maken van een constructie berekening voor de loods welke tegenwoordig bijna altijd moet worden ingediend bij de gemeente.

 

Verkoop en verhuur

Deze optie van betonplaten is bij ons ook mogelijk in beide opties koop of verhuur. Voor onze grotere hallen, de zadel- en of bedrijfshallen is een betonplaten vloer voor het maken van een constructie berekening van de hal niet voldoende, dan moet er een ander soort vloer worden gemaakt. Bijvoorbeeld een gestorte betonvloer.

 

Gestorte betonvloer

Voor de grotere loodsen, breder dan 15.00m of bij een spantafstand van 5.00m, is een vloer van betonplaten niet voldoende. In dat geval kunnen wij voor u zorgen dat er een betonnen ringbalk of complete betonvloer, afhankelijk van de grondsoort met of zonder heipalen. Ook deze werkzaamheden kunnen wij voor u verzorgen zodat u daar verder vrijwel geen omkijken naar hebt. De berekening van deze vloer(en) kunnen dan gelijktijdig met de te plaatsen hal door onze constructeur worden berekenend.

In de betonvloer/of ringbalk kunnen ook ankers voor de constructie gelijk op de juiste plaats worden gestort, waardoor een paar dagen later kan worden begonnen met de realisatie van wellicht uw toekomstig onderkomen, Variant Loodsenbouw bv. Wil u daarbij graag helpen.

 

Verdiepingsvloeren

In een loods kunt u ook meer opslagruimte creëren door er een verdiepings vloer in te laten plaatsen, de afmeting is uiteraard aan te passen aan uw wensen. Het bijplaatsen van een trap en randbescherming en dergelijken behoren ook tot de mogelijkheden. Dit soort verdiepingsvloeren zijn in al onze Romneyloodsen,  Variantloodsen of Zadeldakloodsen te monteren.

Snel inzicht in de kosten? Vraag eenvoudig een offerte aan

Offerte aanvraag
Variant Loodsenbouw